Το USNS Comfort, ένα στρατιωτικό πλωτό νοσοκομείο χωρητικότητας 1.000 κλινών, αφίχθη σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, όπου αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη συρροή ασθενών του νέου κορωνοϊού.

Το πλοίο, που διαθέτει 12 χειρουργεία και 1.200 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού, αναμένεται να παράσχει φροντίδα σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό, προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν στους νοσούντες με Covid-19.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου.

«Το γεγονός ότι το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται εκεί, ότι ο στρατός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη σε μια στιγμή όπου η πόλη μας το έχει ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό» τόνιζε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την ώρα που το USNS Comfort εισερχόταν στο λιμάνι του Μανχάταν.

«Για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια».

Η πόλη της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ με περισσότερα από 33.000 κρούσματα και 776 νεκρούς, αναμένεται να ανοίξει σήμερα ένα νοσοκομείο εκστρατείας στο συνεδριακό κέντρο Javits Center.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει «πλωτό νοσοκομείο» στη Νέα Υόρκη