Στην κινέζικη πόλη Ουχάν, είπε ο κ. Μελιδώνης, ενώ η μέση θνησιμότητα των ανθρώπων που νόσησαν ήταν 2,3%, στα άτομα με διαβήτη ήταν 7,4%.

Οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι διαβητικοί, οι υπερτασικοί, οι καρδιοπαθείς και άλλες, όταν έχουν συμπτωματολογία ύποπτη για κορωνοϊό πρέπει να κάνουν αμέσως τεστ, σημείωσε ο καθηγητής.

«Οι διαβητικοί πρέπει να μετρούν δυο και τρεις φορές καθημερινά το σάκχαρό τους, προσέχουν τη διατροφή τους, να τρώνε κυρίως αντιοξειδωτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, πράσινο τσάι, αγκινάρες, καρότα, μαύρη σοκολάτα. Να ενισχύσουν τη διατροφή με φυτικές ίνες, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής» σημείωσε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ενυδάτωση, κάτι που σημαίνει ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα.

«Ο καθένας βέβαια όσο μπορεί πίνει το νερό, αλλά είναι σημαντικό για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, γίνεται καλύτερος μεταβολισμός και επίσης στα άτομα με διαβήτη βοηθάει να μετριαστεί η υπεργλυκαιμία» σημείωσε.

Ως προς την άσκηση που χρειάζονται τον καιρό της απομόνωσης στο σπίτι λόγω κορωνοϊού, όσοι έχουν διαβήτη, ο κ. Μελιδώνης πρότεινε διάδρομο, πέντε με έξι χιλιόμετρα την ημέρα, εκτάσεις, πους απς, κάμψεις μερικές φορές την ημέρα. Πρόσθεσε δε ότι εάν κάποιος είναι σε πολυκατοικία να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες έξι ορόφων οκτώ φορές την ημέρα!

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις ασθενείς που βρίσκονταν σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: «Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε στο να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν σε ΜΕΘ», λέει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου