Αντίθετη δηλώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τη λειτουργία του ΕΣΥ, οι οποίες είχαν ως αφετηρία τη μετατροπή των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι προτάσεις δεν είναι ρηξικέλευθες – όπως τις χαρακτήρισε κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος- αλλά απηχούν μόνο τις απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΠΙΣ η οποία πρόσκειται στη ΝΔ. Καταλογίζει η Ομοσπονδία στο προεδρείο του ΠΙΣ ότι αφενός «σε ρόλο κυβερνητικού λαγού, αναλαμβάνει πρόθυμα να ζυμώσει τις αντιδραστικές αλλαγές στους νοσοκομειακούς γιατρούς», αφετέρου «ήρθε με φόρα για να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας».

Η εικόνα του ΕΣΥ όπως την περιγράφει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών είναι μελανή: «Tραγική υποστελέχωση, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, εντατικοποίηση, χτύπημα των μισθολογικών και επιστημονικών μας δικαιωμάτων, ακριβοπληρωμένες, υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς μας».

«Θα μας βρουν απέναντι τους. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.