Το Κρεμλίνο, με αφορμή την συνεχόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αλλά και την υψηλή θνητότητα την οποία εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία, απηύθυνε έκκληση στους Ρώσους πολίτες να εμβολιασθούν.

«Κάθε φορά χρησιμοποιούμε κάθε δυνατότητα για να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες, κάνοντας την απλή έκκληση που λέει ‘πηγαίνετε να εμβολιασθείτε’», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος που προστατεύει την ζωή είναι το εμβόλιο». Κάλεσε μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης να επαναλαμβάνουν κάθε μέρα την έκκληση αυτή εκατό φορές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Ρωσία, που μαζί με τα νέα πιο επιθετικά στελέχη του κορωνοϊού, συντηρούν την πανδημία και αυξάνουν το ποσοστό θνητότητας. «Πράγματι, το ποσοστό εμβολιασμού στην χώρα μας παραμένει χαμηλό, ανεπίτρεπτα χαμηλό, από αυτό απορρέει το μεγάλο ποσοστό θνητότητας, η πανδημία δεν περνάει, επιστρέφει με νέα κύματα, με νέα πιο επιθετικά στελέχη, τα οποία είναι πιο μολυσματικά και αυτό συνιστά μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό βρίσκεται υπό τον έλεγχο προσωπικά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τις συνθήκες για να εξακολουθήσει να λειτουργεί η οικονομία και οι άνθρωποι να μπορούν να εργάζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός- Καμπανάκι από Τζανάκη: Πάμε για 3000 νεκρούς ως τα Χριστούγεννα αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Κορωνοϊός: Το πρόγραμμα εμβολιασμών από κινητές μονάδες σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας

Κορωνοϊός – Merck: Αίτηση στον FDA για άδεια επείγουσας χρήσης του αντιικού της χαπιού