Μέσα στον επόμενο χρόνο εκτίμησε το τέλος της πανδημίας ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλάπροσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη.

Ο Άλμπερτ Μπουλά, μιλώντας στο ABC News, ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, που προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο», ενώ υποστήριξε ότι οι πολίτες είτε θα εμβολιαστούν και θα έχουν έναν καλό χειμώνα, είτε, το πιθανότερο, θα νοσήσουν και ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία.

«Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» είπε ο επικεφαλής της Pfizer. Ωστόσο διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

«Πιο πιθανό σενάριο οι ετήσιοι εμβολιασμοί»

Μετά το τέλος της πανδημίας, ο Άλμπερτ Μπουρλά βλέπει εμβολιασμό κάθε χρόνο. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα», διευκρίνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό βήμα την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοϊού και «πολύ καλή» την απόφαση του αμερικανικού CDC για την τρίτη δόση προς ηλικιωμένους και ευάλωτους. «Ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα παιδιά, σημείωσε ότι οι παιδικές λοιμώξεις από τον κορωνοϊό βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα υποβάλλουν δεδομένα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για επανεξέταση.