Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Κραδαίνοντας πλακάτ που κάνουν λόγο για «ιατρικό απαρτχάιντ», εκατοντάδες Ολλανδοί ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους της Χάγης για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο «πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid για την είσοδο των πολιτών σε εστιατόρια, μπαρ, θέατρα ή άλλους κλειστούς χώρους.

Την ίδια ώρα, οι ολλανδικές αρχές έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και την χρήση μάσκας. Πλέον, η μάσκα είναι υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, όχι όμως και στα σχολεία.

«Ανταρσία» από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων

Οι περισσότεροι Ολλανδοί στηρίζουν την εισαγωγή του πάσου, για το οποίο, ωστόσο, εκφράζει επιφυλάξεις οι ιδιοκτήτες από το χώρο της εστίασης.

Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύει να ζητάει από τους πελάτες του το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως υποστηρίζει η Ολλανδική Ένωση της Βιομηχανίας Φιλοξενίας, επικαλούμενη μια έρευνα μεταξύ των μελών της.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

«Δεν είναι μόνο το ότι είναι αδύνατο να επιβληθεί, όμως θα ζημιώσει οικονομικά έναν κλάδο που μόλις άρχισε να ανακάμπτει», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

netherlands_covid1