Ένα ακόμη βήμα για την χαλάρωση των μέτρων φαίνεται πως αποφασίζουν να κάνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που έχουν απομείνει από το lockdown.

Στο ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται η μουσική στην εστίαση, το ωράριο κυκλοφορίας αλλά και το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων. Λαμβάνοντας όλα τα τελευταία δεδομένα από τους αριθμούς της πανδημίας, την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία του εμβολιασμού οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την είσηγησή τους στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00 κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του protothema.gr από την επιτροπή, οι επιστήμονες φαίνεται να δίνουν το πράσινο φως για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης και μάλιστα άμεσα.

Έτσι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η μουσική θα επιστρέψει στην εστίαση επιτρέποντας έτσι την πιο ομαλή λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων. Την ίδια ώρα αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα με την απαγόρευση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινά στη 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός του μήνα σε νέα συνεδρίαση να αποφασιστεί και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 1η Ιουλίου.

Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψιν παράλληλα πως το τελευταίο διάστημα πολλά καταστήματα δεν τηρούσαν την απαγόρευση της μουσικής ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερα και πολυπληθέστερα είναι τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Τέλος, ένα ακόμα μέτρο που θα χαλαρώσει αφορά στην διεξαγωγή των δεξιώσεων των βαπτίσεων και των γάμων. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του protothema.gr οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως δίνουν το πράσινο φως, παράλληλα με τα παραπάνω μέτρα, να αυξηθεί και το όριο των ατόμων στις δεξιώσεις αυτές από 100 σε 200 αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται και ένα αίτημα του κλάδου που θα συμβάλει στην ομαλότερη λειτουργία των κτημάτων και των catering.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» της Ευρωβουλής στο ψηφιακό πιστοποιητικό Covid – Ελεύθερες μετακινήσεις εντός ΕΕ από την 1η Ιουλίου

Γεωργιάδης για εμβολιασμούς: Μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, εάν αυτός την θέτει σε κίνδυνο

Γώγος: Πάμε καλύτερα, αλλά φοβόμαστε το 4ο κύμα και χρειαζόμαστε το τείχος ανοσίας