Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα 107 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος απολογισμός εδώ και σχεδόν ένα μήνα καθώς οι αρχές υπέβαλαν σε τεστ χιλιάδες κατοίκους ύστερα από έξαρση της επιδημίας σε ένα παλιό συγκρότημα κατοικιών σε πολυπληθή περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Τελευταία φορά που η μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ είχε ανακοινώσει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ήταν στις 19 Δεκεμβρίου με 109 περιστατικά. Στο αποκορύφωμα της επιδημίας τον Ιούλιο του 2020, η μητρόπολη είχε καταγράψει 149 νέα κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε ένα πυκνοκατοικημένο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Γιάου Τσιμ Μονγκ, μια συνοικία με πολλή κίνηση στην περιοχή Καουλούν.

Οι αρχές έδωσαν εντολή για υποχρεωτική διενέργεια τεστ σε εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν στην περιοχή και τους γειτονικούς δρόμους.

Από τις αρχές του 2020, το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει σχεδόν 10.000 κρούσματα κορωνοϊού και 162 θανάτους.
Οι επιχειρήσεις πλήττονται από τους ισχύοντες περιορισμούς για την αντιμετώπιση της COVID-19, βάσει των οποίων απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, έχουν κλείσει οι αθλητικοί χώροι και τα ινστιτούτα αισθητικής και τα εστιατόρια σταματούν να σερβίρουν τους πελάτες τους στις 6 το απόγευμα.