Το υπουργείο Υγείας της Σλοβενίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.767 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 46 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 1.245 νεκρούς επί συνόλου 70.911 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Στα σλοβενικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.302 ασθενείς, ανάμεσά στους 215 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δεκατρείς περισσότεροι από ό,τι την προηγουμένη. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 20.174.

Η κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα χθες να παρατείνει όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχε ανακοινώσει τη 12η Νοεμβρίου: η απαγόρευση των συναθροίσεων, η αναστολή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα σχολεία, η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 06:00 θα συνεχίζουν να ισχύουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα· η αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, οι περιορισμοί ως αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις και η σθεναρή σύσταση για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η αναστολή της λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, εμπορικών καταστημάτων τα προϊόντα των οποίων δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητα, πολιτιστικών χώρων, μπαρ και εστιατορίων παρατείνεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γέλκο Κατσίν δήλωσε στον Τύπο ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τη χαλάρωση των μέτρων την επόμενη Πέμπτη.