Διονύσης Θανάσουλας

Σκηνή 1η: Παρασκευή νωρίς το βράδυ. Η Κασσαβέτη, ένας από τους εμπορικότερους δρόμους της Κηφισιάς, είναι αδιάβατη και η ουρά των αυτοκινήτων ατέλειωτη, αφού ξεκινάει σχεδόν από το Ζηρίνειο. Οι ουρές στα μαγαζιά και σε εμπορικά κέντρα θυμίζουν παραμονές γιορτών.

IMG_9356_3

Σκηνή 2η: Σάββατο λίγο μετά τις δέκα και μισή το πρωί στον ίδιο δρόμο, είναι ζήτημα αν κυκλοφορούν τέσσερις άνθρωποι. Δεν υπάρχει η συνήθης ουρά σε γνωστό καφέ και το ίδιο συμβαίνει και σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Μετά το χθεσινό «ξεσάλωμα» τα Βόρεια προάστια βυθίστηκαν στην υποχρεωτική ραστώνη του δεύτερου lockdown για τα καλά και ελάχιστοι πολίτες κυκλοφορούσαν έξω.

Στην Κηφισιά και την Νέα Ερυθραία τα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν είχαν ουρές όπως την πρώτη φορά, ενώ στην Εκάλη μόνο οι καμινάδες των τζακιών δούλευαν πυρετωδώς.

Η λεωφόρος Κηφισίας χαλαρή, όπως και η Χαριλάου Τρικούπη -ο κεντρικός δρόμος της Νέας Ερυθραίας- όπου τα λιγοστά αυτοκίνητα κινούνταν πολύ άνετα μαρτυρούσαν ότι όλοι σχεδόν κάθισαν στα σπίτια τους.

 

IMG_9357_3

Που και που ένας ποδηλάτης, ή κάποιος που έτρεχε για να γυμναστεί έσπαγαν την μονότονη ερημιά των δρόμων στα Βόρεια, που χθες ασφυκτιούσαν από την κίνηση.

Σήμερα ξημέρωσε μια εντελώς διαφορετική μέρα… 

Διαβάστε επίσης

Άδεια πόλη η Αθήνα στις πρώτες ώρες του lockdown: Έλεγχοι και απολυμάνσεις – Δείτε εικόνες