Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 8 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.207 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 362 νεκρούς επί συνόλου 38.670 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε από τους 134 στους 151, από τους συνολικά 514 που νοσηλεύονται. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 19.300, επίπεδο που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Στον αντίποδα, 94 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 19.008.

Παρά την πρόσφατη αύξηση της θνησιμότητας, η υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρεγκέβ ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν τα νυχτερινά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων τις καθημερινές, με τον μέγιστο αριθμό επιβατών να περιορίζεται σε 32.

Παράλληλα, χθες η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, μία ημέρα μετά την ογκώδη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ εναντίον του τρόπου που έχει διαχειριστεί την κρίση. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η στήριξη θα προσφερθεί στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας συνολικού ύψους 90 δισεκατομμυρίων σέκελ (22,5 δισεκ. ευρώ), που αναγγέλθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειές του αναμένεται να εγκριθούν σήμερα Δευτέρα από την κυβέρνηση και την Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή.

Το ποσοστό της ανεργίας στο Ισραήλ κατέγραψε αλματώδη αύξηση τους τελευταίους μήνες, από το 3,4% που καταγραφόταν τον Φεβρουάριο στο 27% τον Απρίλιο, προτού υποχωρήσει στο 23,5% τον Μάιο. Τα δεδομένα του Ιουνίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.