Στο τελευταίο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες αναφέρθηκε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. εξηγώντας ότι από τη μια θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαντλήσουν όσες δυνατότητες έχουν για τον στόχο να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

«Η ατομική επιλογή του επιχειρηματία για μια θέση εργασίας έχει ευρύτερες συνέπειες γιατί ο άνεργος θα πάρει επίδομα κ.α.» εξήγησε ο κ. Βορίδης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη» την κατάσταση με τον κορωνοϊό εξηγώντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση είναι να ελαχιστοποιήσει τη ζημία».

«Δεν λέω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά με τον επιτυχή τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι κρίσεις που εχει περάσει η κυβέρνηση, το ίδιο θα συμβεί και για την οικονομία» συμπλήρωσε.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε ακόμα στη συνολική δέσμη των μέτρων της κυβέρνησης για την απώλεια εισοδήματος που «πρέπει να αναπληρώνεται» για την κρίση ρευστότητας «που είναι πολύ σημαντική και υπάρχουν εργαλεία γι’ αυτό» και για την στήριξη της εργασίας «να μην υπάρξει αύξηση ανεργίας και αυτό σημαίνει δεσμεύσεις από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και ενίσχυση των εργαζομένων».

Σημείωσε, πάντως, ότι «τα χρήματα δεν είναι άπειρα, το γεγονός ότι τα χρησιμοποιούμε με ευχέρεια δεν σημαίνει ότι εξακολουθούν να είναι πεπερασμένα».

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί από κορωνοϊό: Κατέληξε 82χρονη στον «Ευαγγελισμό» – 172 συνολικά τα θύματα

Κορωνοϊός: Ασθενείς με Covid-19 παύουν να είναι μολυσματικοί μετά από 11 μέρες, δείχνει μελέτη

Εστίαση και Τουρισμός: Ανοίγουν τα νησιά – Στο 0,3-0,4 ο δείκτης R0