Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο κάνει ξεχωριστή την Παιδιατρική Metropolitan, δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ούτε το γεγονός ότι καλύπτει κάθε παιδιατρική υποειδικότητα, ούτε οι υψηλότατες υπηρεσίες παιδιατρικής φροντίδας που προσφέρει, ούτε η διαρκής ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται. Ούτε ακόμη το γεγονός ότι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με το παιδί, κάθε παιδί, είναι πάντα το πρώτο βήμα για την παροχή αυτής της φροντίδας. Το χαρακτηριστικό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η αγάπη που παρέχεται αφειδώς στο παιδί, ο σεβασμός και η ενημέρωση που παρέχεται στον συνοδό, καθώς και η αγαστή συνεργασία μιας έμπειρης ομάδας με τον οικογενειακό παιδίατρο.

Ο οικογενειακός παιδίατρος είναι συνεργάτης της Κλινικής και έχει λόγο σε κάθε φάση νοσηλείας του παιδιού. Θα ενημερωθεί και θα λάβει αντίγραφα των εξετάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακόμη, η επανεκτίμηση θα γίνει από τον παιδίατρο σε χρόνο καθορισμένο. Τα στοιχεία χορηγούνται και στον γονιό κατά την έξοδο, παραδίδοντάς του αντίγραφο των εξετάσεων, οδηγίες για τη συνέχιση της αγωγής και το χρόνο επανεκτίμησης από τον οικογενειακό του παιδίατρο.

Στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του μικρού ασθενούς και η εξασφάλιση του καλύτερου για το παιδί.

Σε διαρκή ετοιμότητα

Στην Παιδιατρική Metropolitan προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες, από τον απλό έλεγχο μέχρι και την πιο επείγουσα περίπτωση. Στεγάζεται στον 4ο όροφο του Θεραπευτηρίου, σε σύγχρονους, ευρωπαϊκών προδιαγραφών χώρους, διαθέτει άνετα δωμάτια, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών.

Η Παιδιατρική Metropolitan, τα Ιατρεία Επειγόντων της Κλινικής και τα εργαστήρια βρίσκονται συνεχώς σε 24ωρες εφημερία, έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε κατάσταση, όσο έκτακτη και αν είναι. Τη στιγμή που υπάρξει αιφνίδιο θέμα υγείας, μια επίσκεψη στα ιατρεία της Παιδιατρικής θα συμβάλει στη λύση της έντασης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όλοι οι εργαστηριακοί έλεγχοι…

Ακτινογραφίες, Υπέρηχοι, Αξονικές και Μαγνητικές τομογραφίες, Σπινθηρογραφήματα, Λήψη Αίματος, Ούρων και άλλων βιολογικών υγρών… είναι έλεγχοι που δυσκολεύουν ακόμη και ενήλικες ασθενείς, καθώς απαιτούν τη συνεργασία τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Το εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή ενόχληση του μικρού ασθενούς. Γιατί αυτό που απαιτείται είναι η υψηλή εξειδίκευση και η γνώση του χειρισμού των παιδιών, που όσο χαριτωμένα είναι, άλλο τόσο απρόθυμα είναι να συνεργαστούν με αγνώστους.

…και όλοι οι εξειδικευμένοι έλεγχοι

Η Παιδιατρική Metropolitan είναι στελεχωμένη από ιατρούς που καλύπτουν όλο το φάσμα των εξειδικεύσεων της Παιδιατρικής και της Παιδοχειρουργικής. Έτσι, ο κάθε μικρός ασθενής μπορεί –προγραμματισμένα ή έκτακτα- να υποβληθεί σε εξετάσεις από:

Η καλή φροντίδα περιλαμβάνει πολλά

Το πρόγραμμα διατροφής κάθε ασθενούς είναι απαιτητικό και οφείλει να ακολουθεί κανόνες ανάλογους του νοσήματος για το οποίο αυτός νοσηλεύεται. Έτσι, το προσωπικό της Παιδιατρικής πλαισιώνεται από διατροφολόγους που φροντίζουν για το καλύτερο.

Το προσωπικό είναι σε θέση να στηρίξει ψυχολογικά κάθε γονιό και παιδί. Επιπλέον, αν χρειαστεί, ειδικοί ψυχολόγοι ή/και ψυχίατροι είναι έτοιμοι να διευθετήσουν κάθε πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά

Σύμβουλος της Διοίκησης με ευθύνη της Παιδιατρικής Metropolitan: Καθηγητής Δ. Καφετζής

Διευθυντής: Δρ. Γ. Τσόλας

Επιμελητές: Ι. Βελισσαρίου, Α. Μαύρη, Α. Λύρα, Ε. Κότσιφα, Β. Λεβιδιώτη, Μ. Κουφαδάκη, Α. Παπάζογλου, Π. Τζαναβάρης, Κ. Παπαλουκάς, Μ. Ροδίτη.

Αλλεργιολογικό: Ι. Μανωλαράκη

ΩΡΛ-Ακοολογικό: Ι. Οικονομίδης

Αναπτυξιακή Παιδιατρική: Α. Νικολάου, Δ. Μπαστάκη, Α. Πετρόπουλος

Γαστρεντερολογικό: Γ. Χουλιάρας,

Ενδοκρινολογικό-Διαβητολογικό: Σ. Διαμαντόπουλος, Χ. Λαδάκη

Ιατρείο Υπερλιπιδαιμίας Παιδιών & Εφήβων: Γ. Τσόλας,

Λογοθεραπεία: Μ. Οικονομίδου,

Λοιμωξιολογικό: Ι. Βελισσαρίου

Νευρολογικό: Κ. Σκιαδάς, Ι. Κουρή

Νευροχειρουργικό: Δ. Κομπόγιωργας, Ε. Ρόκας, Γ. Δημογέροντας

Νεφρολογικό  &  Ενούρησης Παίδων: Κ. Στεφανίδης

Ορθοπαιδικό: Μ. Λυκίσσας, ομάδα κ. Ν. Πικουλή

Οφθαλμολογικό: Μ. Χαμοδράκα-Φωτοπούλου, Δ. Καφετζή

Παιδοακτινολογικό: Μ. Παπαδογιάννης

Παιδοκαρδιολογικό: Γ. Κωνσταντοπούλου, Β. Τσιριμπής

Παιδοπνευμονολογικό: Ε. Κότσιφα

Πλαστική Χειρουργική: Π. Δημοβέλης

Ρευματολογικό: Λ.Φώτης

Παιδοψυχιατρική: Β. Θέμελη

Παιδοψυχολογία: Ρ. Χριστοφιδέλλη.