Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου οργανώνουν συνέδριο με θέμα «Χρόνιος Πόνος & Ρευματικά-Μυοσκελετικά Νοσήματα. Θεραπευτικές επιλογές – Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών» στις 22-24 Νοεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο THE STANLEY (Οδυσσέως 1, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα 104 37).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εγνωσμένης αξίας ομιλητές, οι οποίοι θα μεταφέρουν την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία τους ενώ ταυτόχρονα ασθενείς θα τοποθετηθούν στο θέμα από την πλευρά του ασθενή και θα αναφέρουν τη δική τους εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές ειδικούς επιστήμονες και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Ο πόνος είναι το συχνότερο πρόβλημα όλων σχεδόν των ασθενών που επισκέπτονται τον φαρμακοποιό, τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή, αποτελεί δε ένα διαρκές ερέθισμα για όσους ασχολούνται με αυτόν για συνεχή ενημέρωση πάνω στις νεότερες αντιλήψεις και τρόπους αντιμετώπισης του, είτε αυτές προέρχονται από την συστηματική έρευνα, είτε από την μακροχρόνια κλινική εμπειρία. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του αποτελεί μια κατεξοχήν αλληλένδετη διεπιστημονική διαδικασία.