Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πώς μπορεί να επιτευχθεί η διακοπή του καπνίσματος» πραγματοποιείται την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 11.00- 13.30, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (κτήριο ΑΧΕΠΑ, 11ος όροφος, Δώμα), με τη συνεργασία της διοίκησης και του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας (ΚΕΘ) και της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού.

«Πώς προσαρμόζουμε τις δόσεις των φαρμάκων μετά από τη διακοπή;», «Πώς αντιμετωπίζουμε το στερητικό σύνδρομο κατά τη νοσηλεία;», «Πώς μπορούμε να διακόψουμε το κάπνισμα εύκολα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά;», «Πώς αντιμετωπίζουμε τους ψυχιατρικούς ασθενείς που καπνίζουν;», «Μπορεί να γίνει διακοπή καπνίσματος με αφορμή τη νοσηλεία;». Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν και συζητηθούν στην ημερίδα από έγκριτους ιατρούς.

Το προεδρείο της εκδήλωσης αποτελούν η Διευθύντρια της Α’ ΚΕΘ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας, κυρία Αναστασία Κοτανίδου, τον αναπληρωτή καθηγητή Πνευμονολογίας της Α’ ΚΕΘ, κ. Ιωάννη Καλομενίδη, την Υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος Α’ ΚΕΘ, επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας, κυρία Παρασκευή Κατσαούνου.