Μια σημαντική επιστημονική ευκαιρία, που θα αναδείξει την Ελλάδα και τους γιατρούς της στον τομέα της Ουρολογίας, αποτελεί το 39ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας, που θα διεξαχθεί από σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

«Η φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουρολογίας στην Αθήνα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό γεγονός για την ειδικότητά προς και για την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, Χειρουργός Ουρολόγος, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» Ιωάννης Κ. Γκιάλας και πρόσθεσε: «Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ιδιαίτερα μετά την 10ετή κρίση, η Ελλάδα θα είναι στο κέντρο της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας».

Το Συνέδριο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της παγκόσμιας ουρολογικής κοινότητας για τις προκλήσεις στην Ουρολογία τη νέα εποχή, για τους τρόπους διάγνωσης και για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις απλών, αλλά και πιο σύνθετων ουρολογικών προβλημάτων. Μεταξύ άλλων για τον καρκίνο του προστάτη και για τη ρομποτική χειρουργική, αλλά και για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και ακανθώδη ζητήματα σεξουαλικής λειτουργίας.

Τις τέσσερις ημέρες του Συνεδρίου το επιστημονικό πρόγραμμα θα είναι πλήρες και απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που σχετίζονται με την Ουρολογία. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν τρεις παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις (Society of Genitourinary Reconstructive Surgeons, 9th Eurasian Uro-Oncology Congress και 5th SIU Global Nurses Symposium).

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ξεπερνούν τους 300 ενώ δυναμικό παρών θα δώσουν περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν 1.000 μελέτες και οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν χειρουργεία σε αληθινό χρόνο (live), συμπόσια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα.

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία έχει θέσει το Συνέδριο υπό την αιγίδα της και συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του, ως εξής:

  • HUA Lecture: Clinical Practice Guidelines: The Unmet Needs, με ομιλητή τον Καθηγητή Διονύσιο Μητρόπουλο, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου (09.00-09:20) στην κεντρική αίθουσα.
  • HUA Symposium: Modern Trends in Urolithiasis Management, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (10:30-12:30) στην κεντρική αίθουσα.

Επιπρόσθετα, πολλοί Έλληνες ιατροί ουρολόγοι συμμετέχουν ως ομιλητές ή συντονιστές διάφορες ενότητες, ενώ έχουν επιλεγεί προς παρουσίαση περίπου 60 ερευνητικές εργασίες Ελλήνων ουρολόγων.

Περισσότερες πληροφορίες για το 39ο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ουρολογίας και το Επιστημονικό Πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.