Τον τρόπο με τον οποίο η φρουκτόζη σχετίζεται με την ανάπτυξη διαβήτη και παχυσαρκίας αναλύουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη. Οι ειδικοί διερευνούν τους κινδύνους που επιφέρει η υψηλή κατανάλωση της ένωσης αυτής που αποτελεί τη βάση για την παραγωγή αμυλοσιρόπιων υψηλής συγκέντρωσης φρουκτόζης που χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε αναψυκτικά και επεξεργασμένα τρόφιμα
Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για τη ρύθμιση της υψηλής χοληστερόλης; Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον συνδυασμό της επιτυχίας
Είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα και τώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωσή τους προάγει την αναγέννηση των νευρώνων και την αναζωογόνηση του νου. Δείτε ποιο φρούτο δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο σας
Πόσα φλιτζάνια καφέ εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία της καρδιάς αυξάνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης; Οι επιστήμονες απαντούν και οι λάτρεις του καφέ δυσανασχετούν
Καθημερινά τρώμε πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ακόμη και αν δεν τρώμε γλυκά και αποφεύγουμε την ζάχαρη στον καφέ. Οι ειδικοί έχουν μετρήσει πόσα κουταλάκια ζάχαρη τρώμε την ημέρα και το νούμερο θα σας εκπλήξει
Τα αυξημένα τριγλυκερίδια μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, γι’αυτό και πρέπει να ελέγχονται τακτικά και μαζί με την χοληστερόλη – Δείτε πώς μπορείτε να τα θέσετε υπό έλεγχο, με απλές διατροφικές παρεμβάσεις
Οι επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες στην εν λόγω σούπα, ειδικά όταν έχουμε κρυολογήσει
Η χρόνια φλεγμονή είναι σοβαρός εχθρός της υγείας. Ευτυχώς η διατροφή μας παρέχει τα μέσα να τη νικήσουμε. Ανακαλύψτε δύο βότανα με αντιφλεγμονώδη δράση και κάντε μια «καλή πράξη» για τον οργανισμό σας
Τη διατροφή που σχετίζεται με αυξημένη «ενεργοποίηση» του ανοσοποιητικού συστήματος και συνακόλουθη αύξηση του κίνδυνου νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, αναδεικνύουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη
Η διαιτητική θεραπεία συνεχίζει να αποτελεί το βασικότερο και σημαντικότερο κομμάτι της συνολικής θεραπευτικής παρέμβασης του σακχαρώδη διαβήτη – Ο κύριος Χάρης Δημοσθενόπουλος Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών αναλύει τα νέα δεδομένα που αφορούν τη διατροφή ως βάση κάθε θεραπευτικής προσέγγισης